Xantho PLUS to wspaniała formuła zawierająca składniki o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Działając synergicznie stanowią doskonałą ochronę przed wolnymi rodnikami, które odpowiedzialne są za uszkodzenia ważnych struktur biologicznych w komórkach, prowadząc do zaburzeń strukturalnych i funkcjonalnych organizmu.
Cena Xatho Plus
Cena klubowa 95 zł– kup teraz |
Opakowanie : 90 kapsułek
Dawkowanie : 1 kapsułka dziennie
Xantho PLUS zawiera:
• Ekstrakt z owoców mangostanu (Garcinia mangostana) – standaryzowany na zawartość alfa-mangostyny (jeden z najlepiej poznanych ksantonów – o silnych właściwościach antyoksydacyjnych) i polifenoli. Wartość ORAC* dla soku z mangostanu wynosi ponad 17 000. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego w Azji Południowej, gdzie od wieków był stosowany w medycynie ludowej. W owocu mangostanu występują m.in.: cukry, olejki eteryczne, sole mineralne, witaminy, pochodne fenolowe (w tym ksantony, katechiny, stilbeny).
• Ekstrakt z liści zielonej herbaty – standaryzowany na zawartość galusanu epigalokatechiny (EGCG), polifenolu o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Badania dowodzą, że właściwości antyoksydacyjne galusanu epigalokatechiny są 100 razy silniejsze, niż witamina C i 25 razy silniejsze, niż witamina E. Liczne korzystne zalety zielonej herbaty są znane i wykorzystywane w tradycyjnej medycynie chińskiej od ok. 5000 lat. Zielona herbata zawiera znaczne ilości garbników (8–30%), najważnieszym jest tanina, kofeina – 4%, katechiny, cukry, związki białkowe, kwasy organiczne, enzymy, glikozydy, witaminy (beta karoten, B1, B2, PP, C, P, K). Wykazuje korzystny wpływ na metabolizm, układ nerwowy, krążenia, oddechowy, pozytywne oddziałuje na wątrobę, nerki, skórę.
• Ekstrakt z owoców grejpfruta – bogaty w witaminy z grupy B, witaminę E, P, C, flawonoidy, terpeny. Składniki aktywne ze względu na szczególne cechy antyoksydacyjne stanowią ochronę komórek przed działaniem wolnych rodników.
• Ekstrakt z nasion winogron – standaryzowany na zawartość proantocyjanidyn – związków należących do polifenoli. Proantocyjanidy wpływają korzystnie nie tylko na komórki, ze względu na działanie antyoksydacyjne, ale również wspomagają prawidłową strukturę naczyń krwionośnych;
• Ekstrakt z owoców granata – standaryzowany na zawartość kwasu elagowego, doskonałego obrońcy komórek. Granat to także źródło witaminy C, cukrów (8-20%), kwasu cytrynowego (do 9%), tanin, antocjanów, katechin. Owoc granatu to doskonały antyutleniacz, korzystnie wpływa m.in. na funkcjonowanie układu krwionośnego.
• Ekstrakt z owoców borówki czernicy i sproszkowane owoce borówki wysokiej – cenne źródło antocyjanów, o znanych właściwościach przeciwutleniających, jak również cukrów, witamin z grupy B, beta-karotenu, witaminy C, garbników katechinowych, glikozydów, kwasów organicznch (np: kwas cytrynowy, bursztynowy), karotenoidów, pektyn. Składniki aktywne borówki wpływają na utrzymanie właściwej struktury naczyń krwionośnych oraz wspomagają pracę narządu wzroku.
Xantho PLUS to wysokiej jakości produkt, który można polecić m.in.: osobom odżywiającym się nieracjonalnie, spożywającym alkohol, palącym papierosy, aktywnym fizycznie, narażonym na zanieczyszczenie środowiska, a także wszystkim osobom chcącym zapewnić sobie odpowiednią dawkę antyoksydantów.
Xantho PLUS – 90 kapsułek
Składniki aktywne/1 kapsułka:
- XanthosteenTM – ekstrakt z owoców mangostanu ……166,7 mg (std.10% α–mangostyna, 20% polifenole)
- Ekstrakt z liści zielonej herbaty …………………………….. 150,0 mg (std. 45% galusan epigalokatechiny)
- Ekstrakt z grejpfruta …………………………………………….. 25,0 mg
- Ekstrakt z nasion winogron …………………………………….10,0 mg (std. 95% proantocyjanidyn)
- Ekstrakt z granatu ………………………………………………….. 5,0 mg (std. 20% kwasu elagowego)
- Ekstrakt z owoców borówki czernicy………………………… 5,0 mg
- Sproszkowane owoce borówki wysokiej …………………… 5,0 mg
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
UWAGA!
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
- ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity) – wskaźnik zdolności absorpcji wolnych rodników.