
Owoc noni w nowej odsłonie
Asortyment CaliVita® International został poszerzony o ekologiczny/organiczny produkt zawierający sok z owocu noni – Organic Noni.Posiada on znakomity malinowy aromat i doskonałą jakość.
NOWOŚĆ CALIVITA® – Dostępny w sprzedaży od 1 sierpnia 2012!
CV0172 Organic Noni – owoc noni w nowej odsłonie!
Cena klubowa
Noni i jej właściwości
Noni (Morinda citrifolia) – to roślina pochodząca z Azji, Australii i Wysp Pacyfiku, której wysokość może osiągać ponad 3 m. Posiada grube, błyszczące, ciemnozielone liście o długości od 12-20 cm. Owoce noni mają owalny kształt o średnicy 7 cm i długości od 7-15 cm. Podczas dojrzewania barwa owocu zmienia się z zielonego na żółty. Morinda citrifolia była wykorzystywana przez ludność od ponad 2000 lat w celu zachowania młodości i dobrego zdrowia. Jej szczególne właściwości związane są z zawartością cennych składników m.in.: witamin, składników mineralnych, aminokwasów, antyoksydantów czy prokseroniny, z której w organizmie wytwarzana jest kseronina biorąca udział w ważnych procesach fizjologicznych.
Jakie zalety posiada owoc NONI?
– wspiera układ pokarmowy;
– wspomaga układ odpornościowy;
– wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu
sercowo-naczyniowego;
– wspomaga stawy;
– jest pomocny przy zwiększonym stresie;
– posiada właściwości antyoksydacyjne;
– poprawia samopoczucie.
Czym wyróżniają się produkty ekologiczne?
Żywność organiczna musi spełniać określone wymagania produkcji ekologicznej, w której ogranicza się stosowanie substancji chemicznych (np. środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych, dodatków do żywności). W produkcji bio obowiązuje całkowity zakaz stosowania organizmów genetycznie zmodyfikowanych, promieniowania jonizującego, mineralnych nawozów azotowych, stymulatorów wzrostu. Owoce pochodzące z gospodarstw ekologicznych są smaczniejsze i bogatsze w składniki odżywcze (antyoksydanty, składniki mineralne, polifenole). Zdrowie roślin utrzymywane jest poprzez dobór odpowiednich gatunków i odmian odpornych na szkodniki i choroby, właściwy płodozmian, metody mechaniczne i fizyczne walki z chwastami i szkodnikami. Produkcja organiczna nie zanieczyszcza gleby i wody.
Jak rozpoznać żywność organiczną?
Wiarygodność produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych zapewnia właściwe ich etykietowanie. Obowiązkowym elementem znakowania jest zamieszczenie nazwy i numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej produkcję ekologiczną. Ponadto podczas znakowania żywności ekologicznej na terenie Unii Europejskiej należy podać wspólnotowe logo żywności ekologicznej oraz informację o pochodzeniu produktu.
NOWOŚĆ!
Organic Noni – 946 ml
Składnik aktywny/30 ml:
Sok z organicznego owocu noni (12 g cząstek owoców noni) o naturalnym aromacie, pochodzącym z organicznych malin
Sposób użycia:
2 łyżki stołowe (30 ml) dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Departament
Rolnictwa w USA
Nr upoważnionej
jednostki certyfikującej
w Polsce:
PL-EKO-09
Produkt spoza UE
UWAGA!
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
- Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed spożyciem produktu powinny zasięgnąć porady lekarskiej.