

Cena Omega 3 concentrate
Opakowanie : 100 kapsułek
Skład Omega 3
- Wysoko skoncentrowany olej rybny 600 mg
zawierający:EPA (kwas eikozapentaenowy) 180 mg
DHA (kwas dokozaheksaenowy) 120 mg
Zalety Omega 3 concentrate:
- Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 w idealnych proporcjach EPA:DHA (3:2)
- Zastosowanie zaawansowanej technologii produkcji – destylacji molekularnej, gwarantującej większą stabilność produktu oraz uzyskanie bardzo czystego, skoncentrowanego oleju rybnego.
- Mniejsze kapsułki, łatwiejsze do połknięcia.
Komu warto zalecić Omega 3 concentrate?
Wszystkim osobom pragnącym wspierać:
- prawidłowe funkcjonowanie serca,
- utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi,
- utrzymanie odpowiedniego poziomu lipidów,
- prawidłowy rozwój układu nerwowego,
- funkcjonowanie mózgu i wzroku.
Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek pomiędzy dietą a chorobami układu sercowo-naczyniowego. A jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang, Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że populacja Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadko choruje z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ich dieta jest szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu. Ale przecież społeczeństwa wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to zagrażają im choroby serca.
Jak to wytłumaczyć? Różnica polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego, zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-3.
Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3, niż ludzie żyjący w krajach wysokorozwiniętych.
Wśród niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 istotną rolę odgrywa kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) korzystnie wpływają na prawidłową funkcję serca, utrzymanie prawidłowej koncentracji trójglicerydów we krwi i właściwego ciśnienia krwi.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) ponadto przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji mózgu i wzroku.
Korzystny efekt utrzymania prawidłowej funkcji mózgu i wzroku jest uzyskiwany przy dziennym spożyciu 250 mg kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
Nowa innowacyjna formuła produktu zawierała idealne proporcje kwasów tłuszczowych EPA:DHA (3:2), przy zmniejszeniu udziału pozostałych kwasów tłuszczowych w 1 kapsułce.
Omega 3 concentrate produkowany jest
metodą destylacji molekularnej, co zapewnia większą stabilność produktu oraz uzyskanie bardzo czystego i skoncentrowanego oleju, bez utraty cennych właściwości surowca. Kolejną zaletą jest mniejsza postać kapsułki, co ułatwi przyjmowanie tego produktu wszystkim osobom, które mają problemy z połykaniem dużych tabletek lub kapsułek.
Kwas Omega 3
Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek pomiędzy dietą a chorobami układu sercowo-naczyniowego. A jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang, Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że populacja Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadko choruje z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ich dieta jest szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu.
Ale przecież społeczeństwa wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to zagrażają im choroby serca. Jak to wytłumaczyć? Różnica polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego, zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-3. Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3, niż ludzie żyjący w krajach wysokorozwiniętych.
Odpowiednia ilość kwasów tłuszczowych omega-3 (5-8 g dziennie) jest korzystna, ponieważ przyczynia się ona do utrzymania prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi oraz wspomaga właściwą pracę mięśnia sercowego, a także wpływa na proces krzepnięcia krwi. Kwasy tłuszczowe omega-3 (a bardziej precyzyjnie – kwas dekozaheksaenowy) są bardzo istotne we właściwym rozwoju układu nerwowego. Z tego powodu są one zalecane także kobietom w ciąży. Głównym naturalnym źródłem tych kwasów tłusz
czowych są ryby morskie (zwłaszcza makrela i łosoś). Spośród ryb słodkowodnych większe ilości kwasów tłuszczowych omega-3 zawierają: tołpyga biała (Hypophthalmichthys molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis).
UWAGA!
• Nienasycone kwasy tłuszczowe są bardzo wrażliwe na szkodliwe działanie wolnych rodników, dlatego też osoby przyjmujące większą ilość tych substancji powinny równolegle suplementować antyoksydanty.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Omega 3, suplement diety

Uwaga!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Omega 3 concentrate 100 kaps.
Składniki aktywne/1 kapsułka:
Wysoko skoncentrowany olej rybny 600 mg
zawierający:
EPA (kwas eikozapentaenowy) 180 mg
DHA (kwas dokozaheksaenowy) 120 mg
Sposób użycia: 1-3 kapsułki dziennie po posiłku.