Owoce acai (czytaj: asai) – Euterpe oleracea – występujące endemicznie w deszczowych lasach Amazonii to sensacyjne odkrycie ostatnich lat. Od kiedy okazało się, że miejscowi mieszkańcy (tubylcy) używają tego owocu od wieków zarówno w tradycyjnych kuracjach, jak i w codziennej diecie, naukowcy na całym świecie badają pozytywny wpływ owoców acai na organizm człowieka.
Rewelacyjny antyoksydant
Właściwości antyoksydacyjne owoców acai są jednymi z ich najbardziej zadziwiających cech. Okazuje się bowiem, że wśród wszystkich owoców to właśnie jagody acai posiadają najwyższy wskaźnik ORAC, określający zdolność do pochłaniania reaktywnych form tlenu. Antyoksydanty pełnią kluczową rolę w walce ze stresem oksydacyjnym – hamują bowiem procesy utleniania i powstawania wolnych rodników, które tworzą się w naszym organizmie na skutek stresu, palenia tytoniu, przyjmowania niektórych leków czy spożywania zanieczyszczonej żywności. Wolne rodniki uszkadzają komórki, przez co niekorzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i przyspieszają procesy starzenia. To dlatego jagody acai mogą okazać się genialną bronią w walce z wolnymi rodnikami!
acai1.jpg
Acai zawiera kilka różnych rodzajów antyoksydantów. Jednymi z nich są antocyjany, które zapewniają jagodzie acai intensywną, purpurową barwę. Kolejnym jest kwas elagowy, którego nazwę warto zapamiętać, gdyż jest to cenny składnik roślinny, będący przedmiotem wielu ostatnich badań naukowych. Jagody acai zawierają również znaczne ilości fitosteroli.
Oprócz składników antyoksydacyjnych acai to prawdziwa witaminowa bomba! Zawiera witaminę B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), niacynę, a także witaminę C oraz E. Te dwie ostatnie także mają działanie antyoksydacyjne! Owoce Acai to również cenne źródło składników mineralnych: żelaza, potasu, fosforu, wapnia oraz aminokwasów.
Cenny składnik diety
Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jagody acai stanowią cenny, podstawowy składnik diety mieszkańców Amazonii. Ich korzystne właściwości potwierdzają również coraz to nowsze badania naukowe. A to z pewnością nie koniec, gdyż świat zachodni odkrył jagodę acai stosunkowo niedawno, a jej kariera dopiero rozpoczyna się!
Ze swoimi niezwykłymi właściwościami antyoksydacyjnymi i odżywczym wpływem na organizm, jagoda acai w pełni zasługuje na miano super owocu! Nam udało się jej cenne właściwości zamknąć w butelce i dziś prezentujemy suplement diety Organic Acai zawierający w składzie 100% soku z jagód acai, pochodzących z organicznych (ekologicznych) upraw, poświadczony certyfikatem! Organic Acai ma naturalny, egzotyczny smak i zapach, a jego formuła sprawia, że jest niezwykle łatwy w dawkowaniu dla całej rodziny! Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, barwników ani aromatów.
acai2.jpg
Dlaczego właśnie Organic Acai CaliVita®
Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Newcastle w Anglii wykazało, że rośliny uprawiane na farmach ekologicznych zawierają więcej cennych witamin i antyoksydantów, które wspierają funkcje fizjologiczne organizmu! Co więcej, organiczne produkty mają wyższą zawartość składników mineralnych, takich jak np. żelazo.
Dlaczego tak się dzieje? W uprawach ekologicznych znacząco ogranicza się używanie nawozów sztucznych, pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin i przyspieszających wzrost oraz rozwój, przez co proces dojrzewania trwa dłużej, a witaminy i składniki mineralne mają więcej czasu na zgromadzenie się w roślinie.
Ponadto ekologiczny sposób uprawy chroni glebę i jest przyjazny dla środowiska.
Zamów wkrótce i wypróbuj nasz nowy produkt, by zapewnić sobie i całej rodzinie potężne wsparcie antyoksydacyjne!
Organic Acai to świetny sposób na urozmaicenie i wzbogacenie Twojej codziennej diety!
Organic Acai zawiera 100% soku z jagód acai bez dodatku innych owoców!
Organic Acai – 473 ml
Składnik aktywny/30 ml:
100% organiczny (ekologiczny) sok z owoców Acai (Euterpe oleracea) – 30 g cząstek owoców Acai
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 łyżki stołowe (30 ml)
UWAGA!
− Produkt należy przechowywać w zamkniętym, suchym, chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła, światła, ujemnych temperatur, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
− Produkt po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj do 45 dni.